Resultaten van bevolkingsonderzoeken

Artikel geplaatst op: 18 augustus 2014

In de jaren negentig zijn er diverse bevolkingsonderzoeken geweest. In dit overzicht staan de resultaten van die onderzoeken.


Uit dit overzicht van onderzoeken blijkt dat onderzoeken dichter dan 40 meter wel positief uitvallen mbt tot relatie met kanker en als er meer dan binnen 100 meter wordt onderzocht de effecten klein zijn.

Ook is natuurlijk van belang dat hoe groot de intensiteit van de straling is.Meer kabels en masten en een hoger voltage geven andere intensiteit aan de metingen, zelfs het weer, bijvoorbeeld vochtigheid of mist kan een rol,spelen. Al die factoren moet je wel wegen en mee laten spelen in het gehouden onderzoek.


De verschillen in onderzoeken kan ook zijn oorzaak hebben in de methode hoe een onderzoek wordt verricht. Doordat de effecten op de mens pas op lange termijn zichtbaar hoeven te worden, kan een onderzoek die zich op het nu richt beter uitvallen dan een onderzoek op lange termijn. Ook de effecten als mensen vertrekken of het meenemen van geboorten, baby’s en kinderen kunnen een ander beeld aan een onderzoek geven.


Misschien dat nieuwer onderzoek, korter dan 10 jaar oud meer informatie geeft.


Pagina
Pagina
Pagina