Zaanstad tegen afbraakplannen van TENNET!

(28 juli 2014)

Brief aan het College:
In Den Haag is op aandringen van TENNET besloten om huizen en appartementen in de onmiddellijke lees verder »»

Evolutie van het risico

(26 juli 2014)

Een overzicht van de evolutie van risico's die wij in de loop der tijd namen en waar later het besef doordrong dat het niet echt gezond was. lees verder »»

Hoogspanningslijnen en de Tweede Kamer

(15 juli 2013)

Op 22 mei 2013 vond in de Tweede Kamer een debat plaats m.b.t. de uitkoop van woningen onder hoogspanningslijnen. Het debat was ondanks de inzet lees verder »»

Nieuwe ontwikkelingen electriciteitstransport

(25 april 2013)

Gelijkspanning (DC) en wisselspanning hebben altijd naast elkaar bestaan. Historisch gezien is gelijkspanning als eerste ontwikkeld (rond 1880). lees verder »»

Kinderen en hoogspanningsleidingen (1)

(21 juni 2012)

In de raadsvergadering van donderdag 21 juni 2012 staat de huisvestiging van scholen op de agenda. Hart voor Stad ontving hiervan de griffie een lees verder »»

Kinderen en hoogspanningsleidingen (2)

(14 mei 2012)

Onze vereniging heeft een tweetal brieven aan het College van B&W Zaanstad gezonden. Wij maken ons zorgen over de aanwezigheid van scholen, lees verder »»

Brief van minister Verhagen over hoogspanningsmasten

(4 juli 2011)

In juli 2011 schreef drs. M.J.M Verhagen, Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, een brief over de problematiek van de hoogspann lees verder »»

Oostzaan in actie tegen hoogspanningslijnen

(26 mei 2011)

De gemeente Oostzaan schrijft alle gemeenten in Nederland aan om gezamenlijk actie te ondernemen tegen hoogspanningslijnen. Oostzaan wil uiteind lees verder »»

Hoogspanningsmasten

(14 september 2010)

De gemeente Zaanstad wordt sedert de vijftiger jaren doorkruist door een hoogspanningleiding. Ruim een jaar geleden is de spanning opgevoerd van lees verder »»